آموزش رفع ارور Not Responding در ویندوز
حتماً شما هم تا به حال با ارور Not Responding روبرو شدهاید، این پیام میتواند با اجرای هر برنامه در رایانه ظاهر شود و اغلب دارای سه گزینه (بسته به نسخه ویندوز) هست که عبارتاند از: بستن برنامه (close the program)، انتظار برای دریافت پاسخ اجرا از برنامه (wait for it to respond)، بررسی راه حل و ری استارت برنامه (check for a solution and restart the program). در بیشتر موارد، بستن برنامه به شما امکان میدهد تا به صورت موقت مشکل را برطرف کنید اما امکان دارد باز هم در هنگام اجرای برنامه، همان پیام را دریافت کنید. به منظور رفع ارور Not Responding و اطلاع از دلیل خطای Not Responding در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب کنید.
قبل از آنکه روش رفع این خطا را به شما آموزش دهیم، لازم به ذکر است که شما میتوانید از خدمات کامپیوتر در تهران مجموعه امداد آی تی ۷۲۴ برای پشتیبانی کامیپوتر و رفع مشکلات آن استفاده کنید. شما می توانید از طریق شماره ۶۸ ۶۸ ۴۲ ۲۸ ۰۲۱ با ما در تماس باشید.
روش های رفع ارور Not Responding
همانطور که در بالا اشاره شد، خیلی از مواقع با اجرای یک برنامه ممکن است، با خطای Not Responding در ویندوز ۱۰ یا ۷ روبرو شویم و از این رو قادر به انجام عملیات در آن برنامه نباشیم. در این مواقع خیلی از افراد با استفاده از Windows Task Manager یا ری استارت کردن برنامه سعی در حل مشکل و باز کردن مجدد برنامه میکنند؛ اما سؤالی که در اینجا مطرح میشود این است که دلیل خطای Not Responding چیست؟
این مشکل در چند حالت اتفاق میافتد که عبارتاند از آلوده شدن کامپیوتر به بدافزار، تضاد بین دو (یا بیشتر) برنامه، کمبود منابع در رایانه یا خراب شدن فایلهای سیستمی / برنامه یا ورودیهای رجیستری. برای حل این مشکل، شما نیاز به اجرای یک ابزار تشخیص عملکرد به نام System File Checker دارید، سیستم خود را به منظور یافتن بدافزار اسکن کنید و مجدداً برنامه را نصب کنید و ویندوز را به روز کنید، در آخر شما میتوانید با اجرای Clean Boot یا به اصطلاح clean boot و اجرای ابزار DISM، برنامه خود را به طور کامل پاکسازی کنید.
در ادامه این راهنما، ما قصد داریم تا نحوه صحیح استفاده از این روشها را به منظور رفع ارور Not Responding The application is not responding نشان دهیم. به خاطر داشته باشید که راهحلهای ذکر شده به منظور رفع ارور Not Responding در ادامه کلی میباشند و ممکن است در تمامی برنامهها پاسخگو نباشند.
اجرای Clean Boot
هنگامی که ویندوز را با استفاده از یک عملیات عادی راهاندازی میکنید، چندین برنامه و سرویس به صورت خودکار شروع به کار میکنند و سپس در پس زمینه اجرا میشوند. این برنامهها شامل فرایندهای اساسی سیستم، نرم افزار آنتی ویروس، اپلیکیشنهای ابزار سیستم و سایر نرم افزارهایی است که قبلاً نصب شدهاند. این برنامهها و خدمات میتوانند باعث تضاد در دیگر نرم افزارها شوند.
همانطور که گفته شد از جمله دلیل خطای not responding امکان وجود تعارض یک یا چند برنامه نصب شده با برنامهای است که باعث ایجاد خطای «The application is not responding” میشود. Clean Boot برای راهاندازی ویندوز با استفاده از حداقل مجموعهای از درایورها و برنامههای راهاندازی، انجام میشود. این بوت کمک میکند تا تعارضات نرم افزاری که هنگام نصب یک برنامه یا به روزرسانی آن رخ میدهد، از بین برود. برای انجام Clean Boot و رفع ارور Not Responding»، system configuration” را در قسمت جستجوی ویندوز خود تایپ و کلیک کنید.
مراحل اجرای Clean Boot
برای اجرای Clean Boot مطابق با مراحل ارائه شده در ادامه مطلب عمل کنید:
مرحله اول
System Configuration دارای پنج تب General، Boot، Services، Startup و Tools هست. در این روش از تبهای Services و Startup استفاده میکنیم. ابتدا روی تب Services کلیک کرده و سپس گزینه Hide all Microsoft services یا «مخفی کردن همه خدمات مایکروسافت» را انتخاب کنید. پس از انجام این مرحله، تمامی خدمات مایکروسافت پنهان خواهد شد و فقط خدمات شخص ثالث باقی میمانند. اکنون روی «غیرفعال کردن همه» یا Disable all کلیک کنید تا همه خدمات غیر Microsoft غیرفعال شوند.
مرحله ۲
اکنون روی تب “Startup” کلیک کرده و سپس گزینه “Open Task Manager” را انتخاب کنید.
مرحله ۳
در زیر Task Manager Startup، کلیه برنامههای فعال شده را انتخاب کرده و با انتخاب هر برنامه و کلیک روی دکمه «Disable»، آنها را یکبهیک غیرفعال کنید. پس از غیرفعال کردن همه برنامهها، Task Manager را ببندید و در تب راهاندازی سیستم، روی گزینه “OK” کلیک کنید. رایانه را مجدداً راهاندازی کنید.
مرحله ۴
اگر برنامه مورد نظر کار کند و دیگر اعلان رخ ندهد، باید تعیین کنید که کدام برنامه با آن تداخل داشته است. این کار با فعال کردن برنامههای غیر فعال بصورت یکبهیک انجام میشود. اگر یک برنامه مشکل ساز پیدا کردید، آن را حذف کنید.
اسکن سیستم برای یافتن بدافزار یا ویروس
این امکان وجود دارد که یک ویروس یا یک بدافزار مانع اجرای صحیح برخی از برنامهها شده و دلیل خطای not responding شود. توصیه میکنیم سیستم خود را با استفاده از نرم افزار آنتی ویروس اسکن کنید. شما میتوانید از Windows Defender (یک برنامه ضد ویروس داخلی) استفاده کنید که از کامپیوتر در برابر ویروسها، نرم افزارهای جاسوسی و سایر نرم افزارهای مخرب محافظت میکند. از طرف دیگر، در صورت نصب این نرم افزار، میتوانید نرم افزار آنتی ویروس third-party را نیز اجرا کنید. برای اجرای اسکن کامل سیستم با استفاده از Windows Defender، کلمهی virus” را در قسمت جستجو تایپ کرده و روی نتیجه “Virus & protection protection” کلیک کنید.
مرحله ۱
در پنجره Virus & protection protection، گزینه Run a new advanced scan” را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید.
مرحله ۲
در قسمت Run a new advanced scan شما با سه گزینه اسکن روبرو میشوید که عبارتاند از: Full، Custom و Windows Defender Offline. توصیه میکنیم گزینه Full scan” را انتخاب کنید که تمام پروندهها و برنامههای در حال اجرا روی دیسک سخت را هم نیز بررسی کند.
مرحله ۳
اگر نرم افزار آنتی ویروس شخص ثالث نصب کردهاید، میتوانید به جای Windows Defender از آن استفاده کنید. با استفاده از این نرم افزار شما قادر به اسکن یک فهرست خاص از برنامهها نیز هستید.
استفاده از ابزار Troubleshooter Maintenance
Troubleshooter Maintenance System ابزاری است که بطور خودکار مشکلات مربوط به کارهای تعمیر و نگهداری را تشخیص داده و برطرف میکند. این ابزار قادر به رفع مشکلاتی همچون broken shortcuts، خطاهای حجم دیسک، نمادهای بلااستفاده دسک تاپ و غیره هست. برای اجرای ابزار System Maintenance Troubleshooter، کافی است از قسمت کادر محاورهای Run را با فشار دادن کلید Windows + R، یا با کلیک راست روی منوی Start و انتخاب گزینه “Run” از متن شروع کنید.
شما همچنین میتوانید با اجرای ابزار System Performance Troubleshooter، مشکلات را به صورت خودکار پیدا کرده و برطرف نمایید. برای این کار تنها کافی است فرمان “msdt.exe -id PerformanceDiagnostic” را در کادر Run تایپ کنید و Enter را فشار دهید تا اجرا شود.
اجرای System File Checker
System File Checker ابزاری در ویندوز است که به کاربران امکان بررسی مشکلات در فایلهای سیستمی و اسکن و بازیابی آنها را میدهد. اگر پروندهای برای حفاظت از منابع ویندوز (WRP) وجود ندارد یا خراب است، ممکن است ویندوز همانطور که انتظار میرود رفتار نکند. به عنوان مثال، برخی عملکردهای ویندوز ممکن است خراب شوند و به درستی کار نکنند. به منظور رفع ارور Not Responding در ویندوز ۱۰ یا خطای not responding در ویندوز ۷، کافی است از گزینه “sfc scannow” یکی از چندین سوئیچ خاص با دستور sfc را استفاده کنید. برای این کار در پنجره باز Command Prompt، دستور “sfc / scannow” را تایپ کرده و Enter را روی صفحه کلید فشار دهید تا دستور مورد نظر اجرا شود. در این حالت ابزار Checker File System برای تکمیل اسکن شروع به کار میکند.
به روز رسانی ویندوز
بررسی آخرین به روزرسانی های ویندوز و نصب آن میتواند بسیاری از مشکلات همچون رفع ارور Not Responding را برطرف کند. اگر مدتی است که ویندوز به روز نشده، توصیه میکنیم که به روزرسانی های دستی را بررسی کرده و آنها را نصب کنید. برای بررسی به روزرسانی های ویندوز، «جستجو برای به روز رسانی» را در جستجو تایپ کنید و روی گزینه «check for updates» کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.